Dala Open

Axel, Vidar och Sebastian

Axel, Vidar och Sebastian


Fyra tappra trojaner spenderade helgen i ett snöigt Avesta på Dala Open. Det är en gemytlig, ganska svår, tävling som består av tre snabb- och fyra långpartier.

Sebastian Gerdes, sannolikt tävlingens yngsta deltagare, gjorde bra ifrån sig mot det tuffa motståndet. Han räckte inte ända fram och landade på två poäng med mersmak efter att ha stått bättre i flera partier mot betydligt högre ratade motståndare.

Vidar Grahn inledde ohyggligt starkt med 3 av 4 poäng mot spelare med en snitt Elo på 2000. Starten innebar dock att lottningen blev för svår och han lyckades inte fortsätta den fina sviten. Det sista partiet, mot Adrian Söderström, blev dramatiskt. Efter 3,5 timmars spel och 2 minuter kvar på klockan, missade Vidar en taktisk finess som gav Adrian segern. Vidar stannade på tre poäng, men uppvisade en imponerande uthållighet och har verkligen tagit ett kliv framåt.
 
Oliver Nilsson gjorde tvärtom. Efter en försiktig inledning förvandlades han till en ångvält som körde över den ena 1800-spelaren efter den andra. Skrällpriserna regnade över Oliver, vars insats skrämde motståndet så till den grad att de satte bort pjäser i rena förfäran. Oliver landade på 4 poäng och en rejäl ratinghöjning.

Axel Falkevall slutligen, uppvisade en enastående jämnhet. Axel visade att han är extremt svår att slå, även om han ibland kom ur öppningen i underläge. Vid åtminstone två tillfällen hade åskådarna deklarerat förlust, men Axel visade att man aldrig ska ge upp och räddade remin i omöjliga situationer. Sammantaget blev utdelningen 2 vinster och 4 remier för totalt 4 poäng.

Alla trojaner har blivit rejält mycket bättre och hävdar sig nu mot seriöst motstånd. Grabbarna visade dessutom sammanhållning, kämpaglöd och envishet. Det ska bli riktigt spännande att se hur det går i Kadettkvalet under våren.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.