Två silver i Flick-SM – Alva Ling till Nordiska Mästerskapet

bcef4d23ef746e60635f2122b501611b.0I helgen spelades Flick-SM, en tävling där Trojanska Hästens framgångar under åren varit beskedliga, med förra årets sjundeplats för Ella Nilsson som bästa placering. 2018 var året då trähästarna presenterade sig på allvar, och vi gjorde det på ett utomordentligt sätt. De fem tjejerna som åkte dit gjorde alla prestationer över förväntan: Alva Ling Tran (f. 2007), Ella Nilsson (2008), Inanna Trollhagen, Tuva Grahn (2009) och Juliette Mattsson (2011).

I mellanstadiets tävling tävlade Alva Ling Tran. Detta var Alva Lings debut i Flick-SM – och vilken debut sen! Hon hakade tidigt på tätklungan tillsammans med flerfaldiga vinnaren Linnea Johansson Öhman och Anastasia Tolstoy. Med tre ronder kvar var det en rafflande strid mellan de tre, och striden skulle komma att avgöras av Teodora Holst, som tog sig an alla de tre segerspurtande flickorna i de sista ronderna. Teodora började med att spela remi mot ledande Linnéa och slog därmed ned henne från förstaplatsen. Sedan spelade hon även remi mot den nya ledaren Alva Ling, bara för att avsluta tävlingen med att besegra ledande Anastasia. Till slut blev det därför en uppgörelse på kvalitetspoäng mellan Linnéa och Alva Ling om guldet, där trojanen drog det kortare strået och fick nöja sig med andra plats, och därmed en plats i Nordiska Mästerskapet för flickor. Stort!

I lågstadiet var det inte lika dramatiskt i toppen. Emma Larsson från Linköpings SS tog hem tävlingen komfortabelt. På andra plats kom även här en trähäst, i form av Ella Nilsson. Inanna Trollhagen och Tuva Grahn höll sig strax bakom den absoluta toppstriden hela tävlingen och slutade på mycket starka 7e respektive 10e plats. Dessa två tjejer spelar i lågstadieklassen även nästa år, så det blir spännande att följa dem även då. En som har möjlighet att spela i lågstadieklassen flera år framöver är Juliette Mattsson, som ännu är för ung för att gå i skolan. Trots detta spelade hon Flick-SM och var en halv poäng ifrån att samla på sig 50% efter en stark slutspurt med vinst i de två sista partierna. Matten i Juliettes näst sista parti var som hämtat ur schackboken. Ett torn jagade in motståndarens kung i hörnet och satte matt med damen som hjälpare.

Stort tack för de fina insatserna av alla. Trojanska Hästen blev en av två klubbar som lyckades ta två pallplaceringar i tävlingen, och ni visade att vi har mer att komma med!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.