Silver i Kadettallsvenskan

Trojanska Hästen stod för en gigantisk insats i årets upplaga av Kadettallsvenskan (U16). Efter förra årets niondeplats i kvalet var det ingenting som talade för att det unga laget skulle ta sig till final redan i år. Men efter en inspirerad insats lyckades man vinna kvalet före de regerande mästarna Västerås SK. Klubben tog sig därmed till en nationell lagfinal för första gången.

Finalen avgjordes under tre dagar på Scandic Hotell i Norrköping. Efter första dagen stod det klart att trähästarna inte var ett strykgäng – laget ledde till och med tävlingen på partipoäng. Andra dagen inleddes med 2½-3½-förlust mot Västerås SK, som därmed fick revansch från kvalspelet och även gick mot seger i år. Trojanska Hästen låg trots förlusten tvåa och lyckades spela 3-3 mot tredjeplacerade Lunds ASK i näst sista ronden. På söndagen avslutade laget tävlingen med en stabil seger mot Örgryte SK, och andraplatsen var klar.

Insatsen är tveklöst den största laginsats klubben gjort. Ett stort tack till alla som varit med i laget: Alva Ling Tran, Axel Falkevall, Gustav Bergqvist, Jung Hyun Seo, Jung Min Seo, Max Isaksson, Oliver Nilsson, Philip Isaksson, Sixten Tran och Vidar Grahn!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Silver i Kadettallsvenskan

  1. John seo skriver:

    So close to win the kadettallsvenska. 🙁

  2. Lars-Erik skriver:

    Härligt. Grattis till silvret för alla som var med i laget, men även till fantastiska ledare och till hela klubben!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.