Rockaden Open

Bland pristagarna går det att hitta två träskallar.

Bland pristagarna går det att identifiera två träskallar: Johan Grahn och Max Isaksson.

Förra helgen bjöd Rockaden in till Rockaden Open, en gemytlig tävling öppen för spelare under 1500 Elo. Eventet bjöd på en härlig blandning av seniorer och juniorer, vilket öppnade för mycket varierande schack.

Första dagen bestod av tre partier med 45 minuter på klockan, följt av sammanlagt fem partier med 90 minuters betänketid. Ett hårt schema, men Trojanerna stod pall och visade att de var att räkna med.

Vidar, som debuterade i 90-minuterssammanhang, lyckades få 3,5 poäng mot kvalificerat motstånd och landade på en hedrande 13:e plats efter en oerhört snygg dam-matt i sista partiet. Philip, som fick möta två trojaner under tävlingen, knep 11:e platsen och brorsan Max hamnade på prispallen med sin åttondeplats. Senioren Johan, som också debuterade i tävlingssammanhang med mer än ett parti per dag, inledde starkt med tre raka segrar, men förivrade sig under resten av tävlingen och förlorade två partier på grund av bristande rutin. Johan fick i sitt sista parti möta Philip i ett Caro-Kann som gick till tornslutspel. Philip bet ifrån sig bra, men var tvungen att ge upp då han låg två bönder under. Sammanlagt lyckades Johan bärga andraplatsen

Tävlingen var riktigt kul, även om den tyvärr sammanföll med den större CellaVision i Lund och därför kanske inte var så välbesökt som den brukar vara. Trojanska hästen var den klubb med flest deltagare, vilket förstås alltid är roligt.

Johan Grahn

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.