Resultat Trojanska Hästens JGP

I lördags bjöd Trojanska Hästen in till höstens schackfest i Vallatorpsskolan, årets sista Junior Grand Prix-tävling i Stockholm. Det blev sammanlagt 199 deltagare från i de sex olika klasserna. Två deltagarrekord slogs; Klass C drog 64 deltagare och Trojanska Hästen lockade 70(!) barn till tävlingen. Vi vill tacka alla tävlande och ledare för en rolig tävlingsdag!

Klass A och B slogs som vanligt samman till en tävling. Då Uppsala Young Masters spelades samma helg saknades en del spelare, men toppen var ändå otroligt stark. B-klassen vann den svenske juniormästaren Jung Min Seo (Stockholm SS), som tidigt tog ett grepp om tävlingen och gick hem obesegrad. Segrare i Klass A blev Milton Pantzar (Täby SK), som nyligen vann Skol-SM i sin åldersklass. I Skol-SM vann han före Baldur Teodor Petersson (Täby SK), som tog hem andrapriset även i denna tävling. Som sagt, det var ett hyfsat starkt startfält i Vallatorpsskolan den här helgen!

Trots att det fanns en allmän-klass i mellanstadiet drog Klass C hela 64 deltagare, ett rekord för Trojanska Hästens JGP! Vinnare blev, liksom i våras, Hugo Wernberg (Wasa SK) som endast tappade en halv poäng. Han toppade tävlingen en halv poäng före Christoffer Jernberg (Västerås SK).

Klass D blev det ett riktigt getingbo i toppen, när inte mindre än fyra spelare hade samma poäng när den sista ronden var spelad. På kvalitetspoäng vann slutligen Mio Fischer (SS 4 Springare) före Sebastian Gerdes (Trojanska Hästen), Matija Sakic (SK Rockaden) och Felix Westman (Trojanska Hästen). Alla med sex poäng.

Klass E och F spelade tillsammans en lite kortare turnering med mindre fokus på resultat och mer fokus på att lära sig tävla och utveckla sitt schackspelande. Domarna lät hälsa att de tävlande skötte sig exemplariskt och kämpade väl. Hoppas att alla kommer tillbaka till våren då det är dags för en ny JGP i Vallatorpsskolan!

Resultat för AB och D hittar du på chess-results.

Här hittar du resultat för Klass C, E.

Bilder från tävlingen finns här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.