Myrängsskolan svenska mästare!!

Linköping bjöd i helgen in till Skollags-SM i schack, en riktig fest för de allra bästa 4-mannalagen i Sverige. Myrängsskolan från Täby tackade för inbjudan och tog hem guldet i lågstadiet. Det svenska mästarlaget bestod av Viggo Sandulf, Simon Cantérus, Filip Gheorghe och Felix Westman.

IMG_5042

Simon, Felix, Viggo och Filip

Sveriges Schackförbunds arrangemang Skollags-SM har spelats varje år i över ett halvt sekel. 100-tals lag slåss om platser till den varje år lika knallhårda tävlingens finalplatser. Myrängsskolan kvalificerade sig för andra året i rad till lågstadiets final. Förra året kom man på fjärde plats, trots att laget uteslutande bestod av andraklassare. I år gick samma barn i tredje klass och var där med ett högre mål – guld!

Striden i toppen av tävlingen var rörig och brutal. Varje feldrag straffades med en snabb förlust när de bästa schackspelarna i landet gjorde sitt yttersta för att manövrera ut sina motståndare. Myrängen hängde med i toppen tillsamans med flera andra, och efter första dagen låg man på andra plats efter Kvarnbyskolan från Rinkeby. På söndagsmorgonen skulle man möta klubbkompisarna från Vallatorpsskolan i en ödesmatch. Laget som vann skulle hänga på toppen – förlorarna skulle det inte. En mardröm för vännerna förstås, men en match som tvunget skulle spelas. Matchen såg ut att gå till Myrängens favör, men en lagtaktisk megablunder då ett remianbud avböjdes gjorde att matchen avslutades med mardrömsresultatet 2-2. Inget av Täby-vännernas lag såg längre ut att gå mot seger i tävlingen – Kvarnbyskolan höll undan, Vasa International från Södermalm kom ikapp och Engelska Skolan Norr från Östermalm skuggade. Två matcher kvar. Nervöst? You bet!

Myrängsskolan tuggade taggtråd till middag och klev in till nästa match med bestämda steg. Det blev en klar seger, samtidigt som Kvarnbyskolan åkte på sin första förlust mot just Vallatorpsskolan. Samtidigt spelade de andra topplagen oavgjort. Allt var öppet för Myrängen inför sista ronden, och de tog en stabil 2½-1½-seger. Mästarskapet var säkrat!

Stort grattis till Myrängsskolan, som har Sveriges bästa schackspelare i lågstadiet!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.