Två silver och ett brons för Vallatorpsskolan i Skollags-SM

I Vallatorpsskolan finns det alltid någon som ställer upp. När Vidar Grahn lämnade laget under slutet av tävlingen hoppade Philip Thunberg från förskoleklass in i mellanstadielaget. Laget vann 7 matcher och spelade en oavgjord - det räckte till silver.

I Vallatorpsskolan finns det alltid någon som ställer upp. När Vidar Grahn lämnade laget under slutet av tävlingen hoppade Philip Thunberg från förskoleklass in i mellanstadielaget. Laget vann 7 matcher och spelade en oavgjord – det räckte till silver. (Från vänster: Philip Thunberg, Henning Nord, William Carlsson, John Seo)

2006 lyckades Mälarhöjdens Skola med det omöjliga – vinst i alla grundskolans stadier i Skollags-SM i schack. Vallatorpsskolan lyckades inte tangera den galna insatsen 2018, men väl detta: pallplats i låg-, mellan- och högstadiet!

Det är inte för inte som Vallatorpsskolan korats till Sveriges bästa Schackskola de senaste tre åren. Skolan hålls öppen varje helg för schackträning och -tävling, på fredagseftermiddagarna spelas schackturneringar och nästan hälften av alla förskolebarn har valt att ha organiserad schackträning på fritids. Därför är det inte så konstigt att nästan varje skoltävling är en ny framgång för Vallatorp.

I helgen hölls Skollags-SM i Linköping. Vallatorpsskolan hade kvalificerat fem lag, mer än dubbelt så många som näst största skola. Alla lag gjorde bra insatser, och det blev tre pallplatser – silver för högstadiet, silver för mellanstadiet och brons för lågstadiet. Det är första gången skolan grejar pallplats i högstadiet och förstås första gången man placerar sig på pallen i alla grundskolans stadier. Ytterligare en fjäder i hatten som befäster positionen som Sveriges bästa schackskola.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.