Om klubben

Schackklubben Trojanska Hästen är en av Sveriges ledande juniorklubbar. Vi bygger träningen på den holländska Stegmetoden (Stappenmethode).

Trojanska Hästen håller till i Vallatorpsskolan. Samarbetet med Vallatorpsskolan har gjort att skolans prisskåp är överfullt av schackmedaljer- och pokaler. Under de senaste åren har skolan dominerat skolschacket, och blivit Sveriges bästa skola i schack 2015, 2016, 2017 och 2018.

Vi välkomnar alla som har intresse för schack. Hör gärna av dig om du är intresserad av att börja spela med oss. Träningarna är på lördagsförmiddagar, kl 10.00 för mer vana schackspelare och 11.10 för nybörjare. På Schacksnack kan du läsa ett reportage om klubbens träningar.

Det finns möjlighet till turneringsspel för alla medlemmar som kan spela med klocka, på fredagar kl 15.15.

Filialen Trojanska Flodhästen tränar på söndagar i Skapnäck. För mer information om den verksamheten, maila info@trojanskahasten.se

Det här är vi som är tränare i Trojanska Hästen

Joel Sjöstrand