Pappalaget vann med 4-0 i premiären!

I måndags inledde Trojanernas andralag årets Lag-DM. Pappalaget, som det också kallas, var den här gången förstärkt med Hugo Nyberg och allt var på plats för en spännande match mot Kristallen IV. Inte minst roligt var att Oscar, Inannas pappa, debuterade efter många års schackfrånvaro.

Tävlingen drog igång planenligt och först klar var Danjel, som var vit och mötte en Fransk/Steinitz. Danjel fick tidigt ett rejält tryck mot svarts kungsställning och i det pressade läget satte motståndaren pjäs och gav upp. Klappat och klart, 1-0 till Trojanerna.

Hugo var svart och mötte en ovanlig variant av Scicilianare, där motståndaren tidigt går ut med vitfältslöparen till c4. Båda spelarna var ute ur öppningsrepertoaren men det förskräckte inte Hugo, som efter en stunds manövrerande fick bonde upp. Med bönder på a och b-linjen, där motståndaren endast hade en a-bonde, lotsade Hugo säkert sina bönder framåt och vit var tvungen att kapitulera.

Oscar körde Birds, f4, en ovanlig öppning som motståndaren sannolikt inte kände till. Oscar spelade med stort självförtroende och vågade sig på ett kvalitetsoffer för en bättre position. Offret tog hårt på motståndaren, som gjorde ett par mindre lyckade drag och raskt var Oscar pjäs upp. I slutspelet gjordes inga misstag och Oscar plockade hem 3-0 till Troja.

Johan, slutligen, var svart och satt för ovanlighetens skull på förstabord. Skulle han lyckas förvalta övriga deltagares fantastiska resultat? Pressen att vinna var borta, samtidigt var det en fråga om heder. Johan ville inte vara den enda som tappade ansiktet denna förnämliga kväll. Pjäserna avvecklades till ett slutspel med två torn var. Ett misstag kostade Johan en kantbonde, men motståndaren returnerade vänligheten och gav bort en kantbonde på andra sidan brädet. I slutet förbisåg vit ett matthot, vilket kostade ett torn och partiet. Trojanerna kunde därför, efter 3,5 timmes spel, föra 4-0 till protokollet. Inte illa mot ett lag där snittratingen var nästan 200 poäng högre.

Hur ska nu förstalaget toppa detta?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.