Grisslehamn Open

I helgen spelades Grisslehamn Open, en blixttävling med 5 minuter på klockan. Formatet var lite ovanligt och tävlingen inleddes med att samtliga spelare deltog i samma grupp. Efter nio ronder delades startfältet upp i tre grupper. Mästarklassen, Klass 1 och den Öppna klassen. Resultatet nollställdes och spelarna började om i sina respektive grupper med ytterligare nio ronder.

Sammanlagt 18 ronder alltså, och det tuffa schemat gjorde nog att misstagen blev fler framemot eftermiddagen.

Trojanerna representerades av Axel Falkevall och Vidar Grahn som fick skjuts ut av sina respektive fäder som givetvis inte ställde upp själva då startfältet var för starkt.

Det tuffa motståndet förskräckte dock inte de yngre trojanerna som respektlöst spelade varje parti för vinst. Axel lyckades riktigt bra med detta och placerade sig ljusår över sin ranking med en femteplats i den öppna gruppen. Axel var faktiskt bara kvalitetspoäng ifrån att kvalificera sig till klass 1, där snittratingen var i närheten av 1900 ELO.

Vidar lyckades inte riktigt lika bra med ett par irriterande bortsättningar, men kämpade in i kaklet och lyckades vinna några partier mot betydligt högre rankade spelare. Båda pojkarna fick med sig ett sakpris hem från tävlingen.

Arrangemanget var bra, väntetiden kort och lokalen riktigt trevlig med utsikt över hamnen där fordom postbåten roddes över till Åland. Trojanska Hästen tackar arrangörerna och hoppas återkomma nästa år högre i resultatslistan, kanske rentav med deltagande föräldrar.

Johan Grahn

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.