1 guld och 2 silver i Skollag-SM

Trojanska Hästen hade kvalificerat fyra lag till helgens Skollag-SM i Göteborg. Två av lagen tävlade i lågstadiet och två i mellanstadiegruppen. Båda lågstadielagen, samt det ena i mellanstadiet var från Vallatorpsskolan. Det andra mellanstadielaget var från Milstensskolan, som gjorde debut i Skollag-SM.

alla

(Nästan) alla vallatorpare på samma bild.

Vallatorp reste till tävlingen som regerande lågstadiemästare och förväntningarna på både första- och andralaget var höga, inte minst från spelarna själva.

Mellanstadiet, (Amadeus Dåderman, Henning Nord, Hamilton Blom, Hugo Nyberg, Oscar Sandén Wiezell) svarade för en stabil insats, spelade lugnt och säkert och landade på samma matchpoäng som Jensens Grundskola från Västerås. Tyvärr knep Jensens guldmedaljen i kraft av fler partipoäng, men Vallatorp tog silver med ett matchpoäng tillgodo på tredjeplatsen. Laget förlorade endast en match. Milstensskolan (Gustav Bergqvist, Gustav Axelsson, Hugo Winroth, Alex Insulander) låg på tredje plats i tävlingen inför den andra tävlingsdagen, men lottades mot tufft motstånd i de tre avslutande ronderna och slutade på en niondeplats.

låg1vs2

Vallatorpsskolans och Sveriges två bästa lågstadielag möts på första bord.

Lågstadiet representerades av Vallatorpsskolans Lag 1 (Axel Falkevall, Erik Lennwald, Melvin Sterner och Oliver Asplund), samt av Lag 2 (Vidar Grahn, Sebastian Gerdes, Gustav Kruså, Frank Kruså och William Carlsson). Lag 1 var rena ångvälten, körde över allt motstånd och vann samtliga matcher för en överlägsen seger med 16 matchpoäng.

Slaget om andraplatsen blev mer dramatiskt. Lag 2 placerade sig inför den sista omgången på andra plats och fick där möta Stocksundsskolan, som låg på tredje plats. Kyligt spel och en enorm teamkänsla ledde till vinst, vilket befäste andraplatsen och dubbelsegern var ett faktum. Lag 2 förlorade bara en match (mot Lag 1) och var de enda som lyckades vinna ett parti mot förstalaget. De erövrade silvermedaljen med god marginal med 13 matchpoäng, två poäng före Kläppenskolan som fick brons.

Vi som var där tog del av ett väl fungerande arrangemang utan förseningar. Det var lite trångt ibland, men barnen uppförde sig exemplariskt och fick verkligen god utdelning för sin nedlagda tid. Ett guld och två silver till Vallatorpsskolan! Fantastiskt.

Text: Johan Grahn

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.