Inför VT 2024

Här kommer en liten infouppdatering med saker som är bra att veta inför terminen.

Viktigast – Personnummer
Täby Kommun har ändrat sitt bidragssystem. Det kräver nu fullständigt personnummer. För att fortsätta hålla nere kostnaden för träning (Bara en höjning på 14 år är något vi är stolta över!) är alla bidrag viktiga för oss. Så snälla alla som deltog i träning förra terminen eller har börjat i år – skicka oss fullständigt personnummer för era barn så vi kan ansöka om bidrag för aktiviteter.

Näst viktigast – träningstider
I lördags drog vi igång träningen igen. Jag hoppas alla sett träningstiderna, annars finns de här.

Anmälan sker genom att man kommer och deltar. Men för att underlätta för oss får ni väldigt gärna maila och berätta om ert barn inte ämnar delta under våren.

Tredje viktigast – betalning
Terminens träningsavgift innehåller förutom träningar även träningsmaterial (värde 65 kr/bok), deltagande i vår hemmatävling (värde ca 160 kr/tävling), eventuella lagtävlingar (värde ca 75kr/tävling upp till 300 kr/tävling för seniorserien), medlemskap i Stockholms och Sveriges Schackförbund och annat smått och gott.

Vi är glada att vi inte heller detta år behöver höja avgiften, trots bland annat ökad kostnad för registrering i Sveriges Schackförbund. Avgiften är 900 kr och betalas till Bankgiro 695-1297. Skriv namn på deltagaren i betalningen.

Viktigast just nu för många barn – Taktiktävling online!
För att barnen ska få viktig mängdträning behöver de träna enkla/medelsvåra taktiska problem. Därför drar vi 1 februari igång en månatlig taktiktävling på chesstempo.com där flitigt övande och hög nivå premieras. Instruktioner till hur man gör för att delta har publicerats på trojanskahasten.se och på klubbens Facebook. Men redan nu kan ni göra ett konto till era barn (gratis) på chesstempo.com så blir det lätt att komma igång snabbt och öka chansen att vinna priser vid månadsavstämningarna.

Stort tack till de Ganesh och Darmesh som gör detta möjligt med tekniska lösningar som gör det möjligt att automatiskt hämta data från alla deltagare!

Också viktigast för barnen – Junior Grand Prix-säsongen!
De mest populära och de vi rekommenderar bland tävlingar är Junior Grand Prix-tävlingarna i Stockholm. Hela schemat kommer publiceras på hemsidan, men redan nu vet vi datumen för de två första tävlingarna. Så fram med almanackan och notera:
Lördag 24 februari – Tyresö JGP
Lördag 9 mars – Trojanska Hästen i Vallatorpsskolan (OBS! Träningen utgår denna dag då vi är arrangörer)

Inte så viktigt
Vi tränare är superglada över att så många barn och ungdomar kommer till träningarna och deltar i tävlingar. Vi försöker ständigt vässa verksamheten och göra den roligare och mer effektiv. Vi är stolta över att redan i de två första tävlingarna för året varit den ledande klubben i resultatlistorna. I Flick-SM gratulerar vi särskilt Sara Ostafiev som blev svensk mästare. I Juniorlag-DM gratulerar vi vårt lag som blev bästa juniorlag för fjärde gången de senaste fem åren(!).

Ha nu en bra fortsättning på året
Fredrik, Joel & Joy

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.